29
november
2023
|
14:00
Europe/Amsterdam

Zeldzame whisky Bowmore Arc-52 eenmalig te koop voor een gelukkige klant van Gall & Gall

Samenvatting

Gall & Gall verkoopt in december als enige winkel in Nederland een heel bijzondere fles whisky van destilleerderij Bowmore. Van deze whisky, genaamd Arc-52, zijn wereldwijd slechts 100 flessen gemaakt en daarvan wisselt er in december in elk geval één van eigenaar. De uiteindelijke koper zal wel geluk moeten hebben: vanwege de interesse in de fles wordt er geloot wie zich uiteindelijk eigenaar van deze unieke fles whisky mag noemen.

De whisky van de Schotse destilleerderij Bowmore is met recht speciaal te noemen. Deze heeft maar liefst 52 jaar gerijpt op sherry- en Amerikaans eikenhouten vaten en heeft daardoor een ongeëvenaarde smaak. De fles is ontworpen door Aston Martin en heeft een design dat nog nooit eerder vertoond is, waarmee het op zichzelf al beschouwd kan worden als een kunstwerk. 

Arc 52

 

“We zijn er trots op dat we in samenwerking met onze partner Koninklijke de Kuyper deze bijzondere fles in onze winkel gaan verkopen,” aldus Nienke van de Streek, General Manager van Gall & Gall. “Wij zien al langere tijd een stijgende trend in het aandeel van whisky in onze verkoop en klanten weten ons te vinden voor het nodige advies en de juiste fles. Met de Bowmore Arc-52 hebben we een unieke whisky voor een absolute kenner. Maar of je nu een fijnproever bent die zo’n uitzonderlijke fles koopt of een beginnende whiskydrinker: bij Gall en Gall zit je goed, wat je smaak ook is.” 

Lucien Heusy, Managing Director van Koninklijke de Kuyper Nederland, reageert enthousiast op de samenwerking met Gall & Gall. “Het is een mooie ontwikkeling dat wij samen met marktleider Gall & Gall deze schitterende whisky aan een gelukkige klant kunnen aanbieden. Deze exclusieve Bowmore Arc-52 whisky verdient het om op een prachtige wijze aan het publiek aangeboden te worden en we zijn bijzonder verheugd dat Gall & Gall dit met zoveel aandacht en passie doet, wat rechtdoet aan deze unieke fles.” 

Vanaf vandaag is de inschrijving geopend voor liefhebbers die de fles willen kopen: zij kunnen zich aanmelden via Arc52@dekuyper.nl. De verkoopprijs van de fles is €93.000 en de koper zal bepaald worden door middel van loting. De uiteindelijke verkoop zal in de tweede helft van december plaatsvinden in de Gall & Gall aan de Dam.