30
april
2020
|
15:06
Europe/Amsterdam

Pieter Saman nieuwe ceo Gall & Gall

Samenvatting

Pieter Saman (42) wordt per 1 juli 2020 benoemd als ceo van Gall & Gall. Pieter is afkomstig van buitenwinkel Bever, waar hij sinds 2016 ceo is. Pieter is de opvolger van Frances Franken. Zij is recent gestart als Chief Digital Officer bij Ahold Delhaize Europe & Indonesia. Pieter zal rapporteren aan Wouter Kolk.

Pieter is sinds 2012 betrokken bij Bever. In zijn eerste rol was hij verantwoordelijk voor marketing, e-commerce en omnichannel management. Hij was de drijvende kracht achter de ontwikkeling van online en de succesvolle herpositionering van Bever. In 2016 is hij benoemd als ceo en gaf hij leiding aan de transformatie van Bever als dé buitenwinkel van Nederland. Ook trad hij toe tot het bestuur van AS Adventure Group, moederbedrijf van Bever, en speelde hij een belangrijke rol bij de integratie van de groep. Pieter begon zijn carriere als strategie consultant bij OC&C Strategy Consultants en is sindsdien betrokken geweest bij de oprichting van enkele tech start-ups. 

Wouter Kolk, ceo van Ahold Delhaize Europe & Indonesia kijkt uit naar Pieters' komst: “Pieter has the ideal background to lead Gall & Gall. His experience in omnichannel, marketing and e-commerce is part of our strategy to provide a full omnichannel experience for all our customers. Gall & Gall, like many of our other brands, it has a long history and is a familiar face in the streets of the Netherlands. I look forward to working with Pieter.”