22
augustus
2023
|
12:34
Europe/Amsterdam

Gall & Gall zet elektrische rolcontainertrekkers in voor vervoer zware karren

electric

Chauffeurs die werken voor Gall & Gall gaan gebruik maken van de smart electric tug oftewel een elektrische rolcontainertrekker. Deze ontlast de chauffeurs en zorgt ervoor dat zij hun werk op een slimmere manier kunnen doen. De smart electric tug is vorige week gelanceerd op het distributiecentrum van Gall & Gall in Delfgauw. Met de introductie van de smart electric tug draagt Gall & Gall bij aan de duurzame inzetbaarheid van de chauffeurs en wordt hun werk lichter, makkelijker en leuker. 

Chauffeurs duwen en trekken de rolcontainers met flessen drank vanuit het distributiecentrum de vrachtwagen in en over de bestrating naar de verkooplocatie, dat gaat soms wel om een totaalgewicht van 350 kg. Reden voor Gall & Gall om een samenwerking met Movexx aan te gaan die de smart electric tug levert aan de slijterijketen. Het is een elektrische handpallettruck om rolcontainers met ondersteuning te kunnen verplaatsen. Gall & Gall heeft 15 smart electric tugs in gebruik genomen. 

Bas Fonville Directeur Supply Chain bij Gall & Gall vertelt: “Als Gall & Gall vinden wij het belangrijk om het werk voor al onze collega’s zo gemakkelijk en leuk mogelijk te maken. Dit doen wij door continu op zoek te blijven naar verbetermogelijkheden binnen en buiten ons distributiecentrum. Door zelf de smart electric tugs aan te schaffen, zorgen wij ervoor dat naast onze eigen medewerkers ook de chauffeurs die dagelijks voor ons klaar staan op een nog slimmere en betere manier hun werk kunnen doen. De transportpartners en vooral de chauffeurs zijn enorm enthousiast over deze beweging. Sterker nog, doordat wij met regelmaat in gesprek zijn met de chauffeurs en vervoerders weten we wat er speelt en wat zij nodig hebben om hun werk goed te kunnen blijven doen.”