12
september
2019
|
11:38
Europe/Amsterdam

De metamorfose van onze Gall & Gall-winkels

Samenvatting

Op dit moment zijn we druk bezig om al onze Gall & Gall winkels om te bouwen naar een nieuwe inrichting, ingedeeld op onze twaalf smaakprofielen. Nog een opmerkelijke verandering: we zetten onze wijnen niet meer rechtop, maar we leggen ze neer. Doen ze in de beste wijnkelders ook.

Makkelijker wijn kiezen
In 2012 was Gall & Gall de eerste in Nederland die alle wijnen op smaak indeelde, inmiddels de standaard. Nu is het tijd voor een stap verder: we delen de winkel in op smaakprofielen. Alle wijnen zijn ingedeeld naar een smaakprofiel op basis van een aantal objectieve criteria. Daarnaast laten we klanten een test doen; aan de hand van het resultaat daarvan kunnen klanten hun beste fles vinden.

Frances Franken – Algemeen Directeur Gall & Gall: “Er zijn zoveel wijnen. We weten dat het soms moeilijk is om de juiste wijn te kiezen op basis van alleen de fles en zonder te kunnen proeven. Daarom hebben we smaakprofielen ontwikkeld: als mensen weten wat ze lekker vinden, dan kunnen ze makkelijker kiezen. Bovendien kunnen wij ze beter adviseren.” Doe de test zelf op gall.nl/test

Naast de indeling op smaakprofiel is het aantal wijnen in de winkel aanzienlijk verminderd. Frances vervolgt: “Meer is niet altijd beter, merkten we toen we onze klanten om hun mening vroegen. We hadden zoveel wijnen in de winkel dat ze door de bomen het bos niet meer zagen. Daarom hebben we een mooie selectie gemaakt voor in onze winkels. Voor elke smaak is er volop keuze. De overige 1.800 wijnen in het assortiment vinden klanten op www.gall.nl.”

Om de klant nog meer informatie over wijn te bieden, voegen we ook bij elk schap achtergrondinformatie toe. Verder reserveren we in de nieuwe inrichting secties voor andere formaten en alcoholvrije dranken. Inmiddels zijn de eerste tachtig winkels van Gall & Gall omgebouwd. Eind 2019 hebben 220 winkels de nieuwe inrichting. De overige winkels volgen volgend jaar.